Правосъдният министър коментира казуса с Иван Гешев. Искането за прекратяване на

...
Правосъдният министър коментира казуса с Иван Гешев. Искането за прекратяване на
Коментари Харесай

Министър Йорданова за Иван Гешев: Не е война, не е нападение, а правова държава

Правосъдният министър разяснява проблема с Иван Гешев. 

Искането за преустановяване на мандата на господин Гешев е практикуване на правата на министъра на правораздаването съгласно Конституцията. Главният прокурор е нарушавал редовно отговорностите си. Не е война, не е нахлуване, а правова страна. Това съобщи за Българска национална телевизия правосъдният министър Надежда Йорданова преди съвещание на Висш съдебен съвет. Висшият правосъден съвет разисква през днешния ден план на вътрешни правила за предварително освобождение на ръководителите на двете висши съдилища и на основния прокурор.

" Чух изявлението на основния прокурор и мнението му беше, че единствената институция, която брани закона, е прокуратурата. Нека припомня че едно от лицата, поради които България е наказана в Европейски съд по правата на човека за нарушение на човешки свободи, е точно господин Гешев. Вчера беше оповестена информация за това, че Министерството на правораздаването е пратила кореспонденция към ВКП не в тридневен период, а с два дни забавяне ", посочи тя, написа Novini.bg.

По същия този митинг Административният съд се е произнесъл, че основният прокурор няма интерес. Това забавяне от 5 дни не закъснява по никакъв метод от жителите, съобщи Йорданова.

Очаквам разпоредбите за премахване на основния прокурор да бъдат признати през днешния ден, сподели още Йорданова.

Тя отхвърли да разяснява Бойко Рашков, като съобщи, че той би трябвало да бъде оценен от премиера.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР